EğitimGündem

Anaokulu ve 1. sınıfa gidecek çocuğu olanlar dikkat: Duyuru yapıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılma takvimini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre anaokullarının ne zaman açılacağı belli oldu. Alınan bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı 11 Eylül’den itibaren 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlayacağını duyurarak okul öncesi eğitim ve 1. sınıfa başlayacak çocuklar ile ilgili de tarih verildi. Peki anaokulları ve 1. sınıfa gidecekler için okullar ne zaman başlayacak? İşte detaylar

ANAOKULLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

MİLLİ Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılının 11 Eylül’de başlayacağını daha öncesinde duyurmuştu. Paylaşılan takvime göre okul öncesi eğitim ile 1.sınıfa başlayacak öğrenciler için 4-8 Eylül tarihleri arasında uyum haftası dahilinde başlayacak. Buna göre Anaokulları da okul öncesi eğitim olması nedeniyle 4-8 Eylül tarihleri arasında açılacak. Uyum eğitim haftası, eğitim öğretim yılı başlamadan bir hafta önce yapılıyor.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milyonlarca öğrenci yeni eğitim öğretim yılının ne zaman başlayacağını merakla beklerken, Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi’ni paylaştı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, ilk ders zili 11 Eylül’de çalacak.