İzmir Haberleri

Bayraklı ve Buca’da işçilerin grevi anlaşmayla sonuçlandı

İzmir’de Genel-İş 5,6 ve 7 Nolu Şubeler, ekonomik kriz nedeniyle aldıkları ücretlerin yetersiz kaldığını vurgulayarak Bayraklı, Buca ve Bornova Belediyelerine ek protokol çağrısı yapmıştı. Söz konusu çağrıya ilk Bornova ardından Bayraklı ve son olarak Buca Belediyesi karşılık verdi.

İşçilerin belediyeler ile anlaşma süreci en çok Buca’daki vatandaşı yordu. İşçilerin iki günlük grev uygulaması nedeniyle çöpler toplanmadı. Sıcaklar ve beraberinde toplanmayan çöpler vatandaşları rahatsız etti. Konuya ilişkin Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras, “Çöpleri topladık. Sorun kalmadı. Ancak 2 günlük grevden kaynaklı çöpün birikmesi normal. Bu konuda hızlıca hareket ettik ve Buca’daki çöplerin hepsi toplandı” açıklamalarını kaydetti. Öte yandan Aras, Buca Belediyesi ile yapılan ek protokol ile en düşük işçi maaşının 19 bin TL olduğunu duyurdu.

Bayraklı’da en düşük maaş 22 bin 466 TL oldu

Bayraklı Belediyesi ve DİSK Genel İş 6 No’lu Şube arasında devam eden ek protokol görüşmeleri de olumlu sonuçlandı. Toplamda bin 214 işçinin maaşlarına iyileştirme yapıldı. Böylece en düşük işçi maaşı 22 bin 466 TL oldu. Başkan Serdar Sandal “Tüm şartları zorladık ve yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Tüm çalışma arkadaşlarıma hayırlı, uğurlu olsun” dedi.