DünyaGündemPolitika

Danimarka’dan Kur’an-ı Kerim yakma eylemlerine ceza geliyor

Danimarka’dan Kur’an-ı Kerim yakan eylemcilere büyük yaptırımlar uygulanacak. BBC’nin haberine göre, Danimarka, kamuya açık ortamlarda Kur’an-ı Kerim yakanlar hakkında hapis cezası vermeyi planlıyor. Art arda gerçekleşen Kur’an-ı Kerim yakma eylemlerinin ardından Danimarka hükümetinden yasaklama önerisi geldi.

Danimarka Adalet Bakanı Peter Hummelgaard yaptığı açıklamada; bu tarz eylemlerin hem Danimarka’ya zarar verdiğini hem de Danimarkalıların güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu söyledi.

Hapis cezası istemi

Böylelikle kamuya açık alanlarda Kur’an-ı Kerim ya da İncil yakan kişinin, 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması öngörülüyor.

Danimarka Güvenlik ve İstihbarat Servisi PET, yaşanan son olaylardan sonra ülkedeki terör tehditinin arttığından bahsetti. Danimarka’nın komşusu İsveç’te yaşanan bir dizi Kur’an-ı Kerim yakma eylemlerinin ardından, İsveç istihbaratından da benzer güvenlik uyarıları gelmişti. Geçtiğimiz Temmuz ayında, Irak’taki İsveç Büyükelçiliği protestocular tarafından ateşe verilmişti.

Protestolara sebep olmuştu

İsveç ve Danimarka’da gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim yakma eylemleri, Müslümanların yaşadığı pek çok ülkede yoğun protestolara sebep olmuştu. Türkiye’de protestoların yapıldığı ülkelerden biriydi. Türkler, İsveç Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisinde bulunmuştu.

Kaynak: BBC