İzmir HaberleriManşetPolitika

Olaylı kongreye iptal yolu gözüktü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de ilçe kongrelerini tamamlamıştı. Ancak 27 Ağustos’ta yapılan 6 ilçe kongresinden biri olan Çiğli’de yaşanan olaylar sebebiyle kongrenin iptal edileceği konuşuluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çiğli Belediyesi’nin uzlaşı adayı olarak çıkan Erkan Akar’ın ilçe yönetim asil/ yedek ve il delegelerinin yer aldığı listesinin uzlaşı toplantısında belirlenenle aynı olmaması kongrede olaylara neden olmuştu. Listenin farklı olması nedeniyle çoğu delege oy kullanmayarak olayı protesto etmiş, hatta seçim sandığını dahi fırlatmıştı.

Söz konusu olaylara rağmen seçim sonuçlanmış ve Erkan Akar’ın 197 oyla Çiğli İlçe Başkanı seçilmişti.

Tüm bunlar karşısında Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı arayarak, “Size güvenmemin karşılığı bu mu?” diyerek sitem ettiği  öğrenildi.

Ardından da Güçrükçü’nün partinin belediye başkanlarının yer aldığı whatsapp gruplarından çıktığı ve il delegeliğinden istifa ettiği belirtildi.

Delegeler iptalini istiyor

Gümrükçü’nün il delegeliğinden istifasının ardından bir atak da delegelerden geldi. Edinilen kulis bilgilere göre; delegelerden bazılarının İlçe Seçim Kurulu’na tehdit edildikleri ve kongre günü görüntülere de yansıyan olaylara ilişkin şikayette bulunacağı ve kongrenin iptalini talep edeceği öğrenildi.

HABER/ Didar DEMİRCİ

Çiğli Kongresi’nde Liste Krizi Akar ile Hasan Arslan’a Protesto