Gündem

Üniversiteyi kazanan ve mezun olanlar dikkat: 5 bin TL ödeme yapılacak!

İzmir’in Menemen ilçesinden duyuru yapıldı. Menemen Belediyesi üniversiteyi kazanan ve bitirenlere maddi destek vereceğini duyurdu. Üniversiteye yeni başlayan ve mezun olanlara belediye tarafından 5 bin TL ödeme yapılacağı açıklandı.

5 BİN TL ÖDEME YAPILACAK

Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçeden üniversite kazanan gençlere ve mezun olanlara 5 bin TL destek ödemesi yapacaklarını duyurdu. Başkan Vekili Pehlivan, bu adımın gençlerin manevi ve maddi olarak desteklenmesi amacıyla atıldığını vurgulayarak, gençlerin eğitim hayatlarını kolaylaştırmak ve geleceklerine daha güvenle bakmalarını sağlamak istediklerini belirtti.

Özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrencilere ve üniversiteyi başarıyla tamamlayan mezunlara verilecek olan 5 bin TL’lik destek, gençlerin daha iyi bir eğitim alabilmelerine ve gelecekteki kariyer hedeflerine daha emin adımlarla ilerlemelerine yardımcı olacak. Bu tür destek programları, gençlerin potansiyellerini maksimum düzeyde kullanmalarını sağlamak ve toplumun genç nesline yatırım yapmak adına son derece değerlidir.

MENEMEN BELEDİYESİ DUYURDU

Başvuru sürecinin ayrıntılarına göre, Üniversiteye Yerleştirme Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 28 Ağustos ile 1 Eylül 2023 tarihleri arasında öğrenciler, kazandıkları programlara resmi kayıt yaptırabilecekler. Bu süreç içinde öğrencilerin başvurularını yaparak destekten faydalanma şansı bulunacak. Menemen Belediyesi’nin gençlere yönelik bu anlamlı desteği, geleceğin aydınlık ve başarılı nesillerinin yetişmesine katkı sağlayacak nitelikte bir adım olarak öne çıkıyor.