DünyaGündemPolitika

ABD Başkanı Biden Vietnam’ı ziyaret edecek

ABD Başkanı Biden, gelecek ay G20 zirvesinin ardından Vietnam’a gidecek.

Beyaz Saray’dan açıklama geldi

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre; ABD Başkanı Joe Biden 10 Eylül’de Vietnam’ın başkenti olan Hanoi’ye gidiyor. Ziyaret, Hindistan’da düzenlenecek olan G20 zirvesinin hemen ardından gerçekleşecek.

CNN’in paylaştığı habere göre; ABD Başkanı Biden’ın, Genel Sekreter Nguyen Phu Trong ve diğer liderlerle görüşmesi bekleniyor.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre yaptığı açıklamasında; “Liderler, teknoloji ve inovasyon odaklı bir Vietnam ekonomisinin büyümesini teşvik etmek, eğitim değişimleri ve işgücü geliştirme programları aracılığıyla insandan insana bağlarımızı genişletmek, iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve bölgedeki barış, refah ve istikrarı artırmak için fırsatları keşfedecekler.” ifadelerine yer verdi.

Bölgedeki ilişkiler geliştirilmeye çalışılıyor

Haberde, başkanın bölgedeki ABD müttefiklerini ve ilişkilerini desteklemek için çalıştığı bilgisi aktarıldı. Bu çabanın bir parçası olarak, ABD’nin geçen yıl Avustralya, Brunei, Hindistan, Endonezya, Japonya, Güney Kore, Malezya, Yeni Zelanda, Tayland, Vietnam, Filipinler ve Singapur ile Hint-Pasifik Ekonomik Çerçevesi’ni (IPEF) başlattığı biliniyor.

Kaynak: CNN