Gündemİzmir HaberleriManşet

İzmir iş dünyasından 30 Ağustos mesajları

İzmir iş dünyası temsilcileri 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel açıklamalarda bulundu. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel kutlama mesajları yayımladı. Başkanlar mesajlarında 30 Ağustos’un önemine dikkat çekti.

YORGANCILAR: 30 AĞUSTOS ZAFERİ’NDEN İLHAM ALARAK ÇALIŞMALIYIZ

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferinin 101’inci yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruzun kesin zafere ulaştığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimiz için askeri bir zaferden çok daha öte ve büyük bir anlam taşıyor. O’nun yeni ve modern bir devlet yaratma vizyonunun fiziki altyapısını oluşturan bu zafer, kültür, medeniyet ve ekonomi alanlarında milletimizin elde edeceği zaferlerin de önünü açmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak başarılar yaşayamaz ve sürekli olamaz’ derken işte bunu kastediyor. 30 Ağustos, küllerinden doğacak bir ülkenin ve milletin en görkemli şahlanışı olarak tarihte yerini almıştır. Bugün bize düşen, bu azim ve kararlılıktan ilham almak ve tüm konularımızın çözümünde bu bilinçle çalışmaktır” dedi. Yorgancılar, “Çok zor şartlar altında yürütülen Kurtuluş Savaşı’mızın baş tacı olan 30 Ağustos Büyük Zaferi’nin mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve sevgiyle anıyorum. Milletinin bağımsızlığı yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle selamlıyorum” ifadesini kullandı.

KESTELLİ: MİLLETİMİZ İÇİN ONUR VE İFTİHAR GÜNÜ

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de 30 Ağustos gibi önemli günlerin insanlarımıza kim olduğunu yeniden hatırlattığı günler olduğun altını çizerek, “Bazı günler var ki kim olduğumuzu hatırladığımız, bizi durağanlıktan kurtaran, silkeleyen, harekete geçiren… İşte bugün de şanlı tarihimizin o günlerinden biri. Bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi ilan ettiğimiz, tüm dünyaya varlığımızı kabul ettirdiğimiz 30 Ağustos Zaferi’nin 101. yıl dönümü… Bugün, milletimiz için onur ve iftihar günüdür. 30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanı sıra, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın; özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır. Atalarımızın verdiği büyük mücadele, gösterdiği azim ve kararlılık bugün tarımdan sanayiye, eğitimden adalete tüm alanlarda hepimiz için ilham kaynağı olmalıdır. Bir asır önceki aynı inanç ve kararlılıkla hak ettiğimiz geleceğe ulaşabiliriz. Bunu yaparken de Atatürk’ün “Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak başarılar yaşayamaz ve sürekli olamaz” sözünü hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” sözlerini kaydetti.

ÖZGENER: YILLAR SONRA BİLE YOLUMUZU AYDINLATAN BİRER MEŞALE

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan bir diğer isim de İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener… Özgener, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Atalarımızın ülkemizin bağımsızlığı için verdiği mücadelede attığı her adım, milletimizin zaferinin sembolü olan her tarih, yıllar sonra bile yolumuzu aydınlatan birer meşale oluyor. 26 Ağustos’ta Kocatepe’de top sesleriyle başlayan ve 30 Ağustos’ta, umudun, inancın ve azmin zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ile yurdumuz topraklarını geri kazandık. Bugün, tam 101 yıl önce bir ulusun kaderini değiştiren bu büyük zaferin yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde mücadele eden Türk ordusunun, sayıca daha fazla olan işgalci güçlere karşı eşine rastlanmayacak bir kahramanlık göstererek kazandığı zafer, 101 yıl sonra hala 7’den 70’e bu ülkede üreten, çalışan, emek veren herkese örnek oluyor, ilham veriyor. Bizler kentimize ve ülkemize katma değer sağlamak için hazırladığımız her projede bu kararlılığı ve azmi örnek alıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlık mücadelemizin dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”