EkonomiGündem

Aylık gelire göre ödeme yapılacak? 1250 TL verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ağustos’un 15’inde ödemelerin yatırılacağını açıklamasının ardından Eylül ayı ödemelerinin de aynı tarihte yatması beklenirken destek ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağı konusunda vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili henüz açıklamada bulunmadı. Peki ödemeler nasıl yapılıyor?

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ KAÇ TL?

Aile Destek Programı ödemeleri, hanede kişi başına düşen aylık gelire göre verilmektedir. Gelir aralığına göre destek tutarları şöyle:

Kişi başına düşen aylık gelir 450 TL ve altındaysa: 1.250 TL
Kişi başına düşen aylık 450 TL üzeri – 911,15 TL altındaysa: 1.100 TL
Kişi başına düşen aylık gelir 911,15 TL üzeri – 1372,30 TL altındaysa: 950 TL
Kişi başına düşen aylık gelir 1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL altındaysa: 850 TL

AİLE DESTEK ÖDEMESİ ZAMLANACAK MI?

Engelli aylığı, yaşlılık aylığı, evde bakım aylığı ve silikozis aylığı gibi sosyal yardım desteklerinin zamlandığı, Bakan Göktaş tarafından daha önce açıklanmıştı. Ancak aile destek ödemelerinde şimdilik zam yapılacağına dair herhangi bir duyuru yok.

2023’ün sonuna kadar uzatılan Aile Destek Programı ödemelerini alabilmek için, e-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda dar gelirlinin ikametinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılabilmektedir.