EğitimEkonomiGündemManşet

Aile Bakanlığı’ndan velilere 4 aylık kırtasiye ödemesi

Aile Bakanlığı’ndan velilere 4 aylık kırtasiye ödemesi milyonlarca anne ve babayı memnun edecek ekonomik kriz ortamında ceplerini rahatlatacak yardım açıklaması Bakanlık tarafından tüm yurt geneline açıklandı.

Hükümet anne ve babaları okulların açılmasına sayılı günler kala yalnız bırakmadı. Bir öğrencinin ekonomik yükü gün geçtikçe artmasına rağmen devlet yardımları da aynı oranda artışa geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelerin okul çağındaki çocukları için ‘kırtasiye yardımı’ başladığı duyuruldu. Yapılan duyuruda e-Devlet üzerinden işlemlerin yürütüleceği aktarılırken ödemenin ayrıntıları da belli oldu.

Aile Bakanlığı'ndan velilere kırtasiye ödemesi
Aile Bakanlığı’ndan velilere kırtasiye ödemesi

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Ailelere yapılacak kırtasiye yardımından faydalanmak isteyenlerin e-Devlet sistemi üzerinden Eğitim Öğretim yardımı ödemeleri adı altındaki destek ödemelerini alabilmeleri için yılda bir kereye mahsus olmak üzere YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilenlere toplu olarak ödenir. Destek ödemesi 1 Eylül-31 Aralık arasındaki 4 aylık süreç içerisinde ödenecek.

Kırtasiye ödemesi yardımından faydalanmak isteyenler buradan  işlemlerini gerçekleştirebilirler.

KİMLER KIRTASİYE ÖDEMESİ ALABİLİRLER?

Yapılan resmi açıklamada kırtasiye ödemesi alacak olan kişiler için şu maddeler açıklandı:

Eğitim ve öğretim yardımı, öğrenimi devam eden;

Vazife veya harp malullüğü aylığı alanların,

2330 sayılı Kanun (İç güvenlik asayiş kapsamında olanlar) ve 3713 (terör kapsamında olanlar) sayılı Kanunlar kapsamında gerçekleşen olaylar nedeniyle aylık ödenen erbaş ve erlerin,

2330 sayılı Kanun uyarınca aylık bağlanan güvenlik korucusu ve sivillerin,

Vazife veya harp malûlü olduğuna karar verilenlerden aylık bağlanmaksızın sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenler ile vazife malullüğü aylıkları göreve girmeleri nedeniyle kesilenlerin (iştirakçi-tütün),

Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybeden, yaralanan veya engelli hâle gelen sivil şehit/gaziler kendilerine ve çocuklarına ödenmektedir.