EğitimGündem

YÖK açıkladı: Lisans, Önlisans ve Yüksek Lisanslar için başlıyor

YÖK açıkladı: Lisans, Önlisans ve Yüksek Lisanslar için başlıyor denildi. 2023-2024 Eğitim yılı için üniversitelerin tamamına tarih verildi. 1 ay içerisinde hareketlilik başladı. Üniversiteler açılıyor.

LİSANS, ÖNLİSANS, YÜKSEKLİSANS VE TÜM KADEMELER İÇİN

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Lisans, Önlisans ve Yüksek Lisanslar dahil olmak üzere tüm üniversitelerin 2 Ekim’de açılması konusunda son açıklamasını yaptı. Üniversitelere hazırlık için ilk kez başlayacak öğrenciler ve diğer tüm kademeler için süreç başladı. Sınavları kazanan öğrenciler ve yeni seneye geçecek öğrenciler barınma sorunu, eğitim masrafları gibi konularla uğraş içerisinde iken YÖK’ten bu seneye ilişkin detaylı açıklamalar geldi.

Lisans, Önlisans ve Yüksek Lisanslar için başlıyor
Lisans, Önlisans ve Yüksek Lisanslar için başlıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sürecinin sona ermesi sonrası üniversiteler için yeni süreç başladı. YÖK tarafından bugün tüm üniversitelerin 2 Ekim’de açılmasına yönelik tavsiyede ortaya atıldı. Üniversiteye başlayacak öğrenciler için barınma yurt gibi sorunlara ilişkin işlemlerin hızlanması açısı ile 2 ekim tarihi verildi.

ÜNİVERSİTELER İÇİN DEPREM VE PANDEMİ HAZIRLIĞI

6 Şubat deprem faciasının ardından deprem ile ilgili olarak tüm yurtlar genelindeki hazırlık süreci sebebi ile YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, eğitimin normalleşmesi için ilgili bakanlıkla görüşmelerinin sürdüğü, yurtların deprem çalışmalarına hazır olup olmadığına bakılacağı aktarıldı. Ayrıca pandemi süreci içerisinde gerçekleşen uzaktan, online eğitime ilişkin olarak YÖK’ten böyle bir uygulama olmadığı belirtildi.