EğitimPolitika

81 ildeki CHP’li Belediyelerden ücretsiz yurt hizmeti

81 ildeki CHP’li Belediyelerden ücretsiz yurt hizmeti başladı. Milyonlarca öğrenciye büyük destek olacak hamle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kanadından geldi. Yaşanan yurt ve barınma krizine yeni çözümler bir bir açıklandı.

CHP İZMİR BAŞI ÇEKİYOR

Başta Türkiye’nin en kalabalık illeri arasında başı çeken CHP’li belediye olan İzmir olmak üzere ülkemizin 81 ilindeki tüm CHP’li belediyeler tarafından barınma krizi için çözüm hamlesi geldi. Yaşanan ekonomik kriz sonrası özellikle büyükşehirler başta olmak üzere bir çok ilde fahiş kira artışları ile birlikte öğrencilerin de barınma ihtiyaçları sekteye uğramıştı. 81 ildeki CHP’li Belediyelerde ücretsiz  yurt hamlesi geldi ve soruna nefes aldıracak çözümler üretildi.

81 ildeki CHP'li Belediyelerden ücretsiz yurt hizmeti
81 ildeki CHP’li Belediyelerden ücretsiz yurt hizmeti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaşanan barınma krizi ile ilgili olarak, CHP’li belediyelerin tesis, lojman ve misafirhane gibi yerlerin öncelikle, barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri için  açılması ve ihtiyaçlara yönelik kullanılması için talimatların uygulanmaya başladığı belirtildi.

“ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Akın soruna ilişkin çözüm için şu ifadeleri kullandı:

“Kira fiyatlarının fahiş oranda arttığı bir dönemde belediyelerimiz, barınma ihtiyacı için üniversite öğrencilerinin yanında olacak. Belediyelerimizin bünyesinde olan uygun tesis, lojman ve misafirhane gibi yerlerin öncelikle barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri için kullanılmasına yönelik çalışmalara başlandı. Fiziki barınma imkanının yanı sıra ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize hayırsever vatandaşların burs vermesi ya da nakdi yardım yapması için de belediyelerimiz aracı olacaklar.”