DünyaGündemPolitika

İsveç’te yine Kuran-ı Kerim yakıldı!

İsveç polisi, pazar günü Salwan Momika adlı grubun Kuran-ı Kerim’i yakma gösterisi sırasında, karşı eylem yapan gruptan 15 kişiyi gözaltına aldı. Olay, Müslümanların yoğunlukta yaşadığı Malmö kentinde gerçekleşti.

İsveç’teki Kuran-ı Kerim yakma eylemlerine Yüksek Mahkeme’nin izin verdiği biliniyor. Müslümanların kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerim’i yakma gösterisi, İsveç polisinden izin alınarak yapıldı. Bölgedeki Müslümanlar yapılan gösteriye karşı çıkarken, Müslümanlardan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yapılan Kuran-ı Kerim yakma eylemi, İsveç’te protestolara sebep oldu.

BM açıklaması

Birleşmiş Milletler’den konuya ilişkin yapılan açıklama da kutsal kitaplara karşı yapılan saygısızca eylemlerin ayrımcılık olduğu belirtilmişti.

Geçtiğimiz hafta Danimarka kararını vermişti

Müslümanların kutsal kitabı Kuran-ı Kerim’i yakma eylemleriyle gündeme gelen bir diğer ülke Danimarka, artık bu eylemlere ceza vereceğini açıklamıştı. Danimarka Güvenlik ve İstihbarat Servisi PET, yaşanan son olaylardan sonra ülkedeki terör tehditinin arttığını ve bundan dolayı kamuya açık ortamlarda Kur’an-ı Kerim yakanlar hakkında hapis cezası verilmesini öngörmüştü.