GündemSağlık

Uzaktan sağlık hizmeti ‘Telemedicine’ dönemi başlıyor

Uzaktan sağlık hizmeti ‘Telemedicine’ dönemi başlıyor. Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olacak yeni hizmeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

Uzaktan sağlık hizmeti ‘Telemedicine’ dönemi başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde yaşanan aşırı yoğunluk sebebi ile yeni bir sistemin hayata geçirileceğini aktardı. Koca, Telemedicine uygulaması sayesinde artık hastanelere gitmeye gerek kalmayacağını belirtti.

Telemedicine dönemi başlıyor
Telemedicine dönemi başlıyor

Telemedicine nedir?

Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilmesi planlanan Telemedicine uygulaması nedir? Milyonları ilgilendiren yeni uygulamanın esas amacı rapor ve reçete yazdırmak için hastaneye gelen vatandaşlara uzaktan hizmet sunulmasını içeriyor. Bakan Koca’nın uygulamaya yönelik açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

Hastaların yüzde 22’si reçete yazdırmak için hastanelere gidiyor. Onların bu taleplerini uzaktan sağlık hizmeti ile çözmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde reçete, rapor vs. ihtiyaçların hastaneye gelmeden halledilmesi sağlanacak.

65 yaş üstüne ‘YAŞAM’ merkezleri

65 yaş üstü vatandaşlar için “Yaş Alma Merkezleri”nin kısa adıyla YAŞAM merkezlerinin de hayata geçirildiğini belirten Koca, burada esas amacın 65 yaş üstüne uzaktan hizmeti yaygınlaştırmak olduğunu vurguladı. YAŞAM merkezlerindeki hedef ise 65 yaş ile 80 ve üstü 250/300 kişiye bir doktor düşmesi.

Sağlık Bakanlığı Bakan Koca nezaretinde, yeni dönemde, hastanelerdeki yoğunluğu rahatlatma, hastanelerin yükünü azaltma ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırma anlamında çok yönlü bir süreç yürütüyor.