EğitimGündem

MEB’den lise öğretmenlerine özel kitap

MEB’den lise öğretmenlerine özel kitap yayımlandı. Yayımlanan kitabın Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe ve İngilizce derslerine yönelik olacağı açıklandı.

Öğretmenlere özel kitap
Öğretmenlere özel kitap

MEB’den lise öğretmenlerine özel kitap

11 Eylül Pazartesi günü ilkokul, ortaokul ve lise dahil tüm kademelerde 2023-2024 yeni eğitim dönemi başlıyor. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilere yönelik kitap çalışmalarının yanı sıra öğretmenlere yönelik te çalışmalar başladı. Bakanlığın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ‘Sınıf İçi Değerlendirme Öğretmen Rehber Kitapları Yayımlandı Lise düzeyinde Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe ve İngilizce derslerine yönelik “Sınıf İçi Değerlendirme Öğretmen Rehber Kitapları”, öğretmenlerin kullanımına sunuldu.’ ifadeleri kullanıldı. 

Amaç, öğretmen yeterliklerinin geliştirilmesi

MEB’in yayımladığı lise düzeyi öğretmen rehber kitabına ilişkin olarak amaç ve hedefler belirlendi. Kitabın amacına yönelik olarak, ‘Alternatif ölçme değerlendirme örneklerini içeren öğretmen rehber kitapları ile biçimlendirici değerlendirmeye olanak sağlayan alternatif ölçme değerlendirme yöntemlerinin kullanımı konusunda öğretmen yeterliklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor’ denildi.

Yeni puanlama sistemi

Kitabın esas hedefinin yeni bir puanlama ve ölçme sistemi sağlayacağına vurgu yapılarak , ‘Kullanılan alternatif ölçme değerlendirme yöntemlerinden performans görevi, portfolyo, proje ve posterin puanlanmasında kullanılan kontrol listesi, dereceleme ölçeği gibi puanlama araçlarının geliştirilmesi ve kullanımı konusunda öğretmen kapasitesinin güçlendirilmesi, etkin bir geri bildirim süreci işletme ve öğrenmenin değerlendirilmesinden ziyade öğrenme için değerlendirmenin ön plana çıkarılması hedefleniyor’ ifadeleri kullanıldı.