EğitimGündem

Ortaokul ve lise bursluluk sınav sonuç tarihi belli oldu

Ortaokul ve lise bursluluk sınav sonuç tarihi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmen duyuru yapıldı.

Ortaokul ve lise bursluluk sınav sonuç tarihi belli oldu

Ortaokul 5,6,7,8 ve lise 1,2,3,4. sınıf öğrencileri için bursluluk sınav sonuç tarihi açıklandı. 3 Eylül 2023 tarihinde sınava giren öğrenciler için sonuçların yine Eylül ayı içerisinde açıklanacağı belirtildi. MEB’den yapılan resmi açıklamaya göre, 22 Eylül 2023 tarihinde sınava giren öğrenciler sonuçları buradan öğrenecekler.

Sınav sonuç tarihi
Sınav sonuç tarihi

Sonuç belgesi okul müdürlüklerinden alınacak

Bursluluk  “Sınav Sonuç Belgesi” okul müdürlükleri tarafından velilere mühürlü imza karşılığı verilecek. 22 Eylül’de sonuçları almak isteyen veli ya da öğrenciler belgeyi talep etmeleri halinde müdürlüklerden alacak.

Ödemeler Ekim ayında başlıyor

Ortaokul ve lise bursluluk sınavını kazanan öğrencilere ödemeler Ekim ayında başlıyor. Yapılan açıklamaya göre, Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

Kimler burs alamaz?

MEB’ten yapılan açıklamaya göre, Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun’un 7’inci maddesinde belirtilen “Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.” hükmü gereğince bursluluktan yararlanamaz.

Burs kesintisi

MEB’den yapılan açıklamaya göre, Bursun devamı, kesilmesi ve itirazlara ilişkin iş ve işlemler MEB’e Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin 18 inci maddesine göre yapılacaktır.