DünyaGündemPolitika

Meksika’da seçim heyecanı sürüyor!

Meksika 2024’te başkanlık seçimlerine giderken, iktidar partisinin adayı belli oldu. Al Jazeera’nın paylaştığı habere göre, Meksika Belediye Başkanı Claudia Sheinbaum, iktidar partisinin adayı olarak belirlendi.

61 yaşındaki Claudia Sheinbaum, yapılan birçok anketin ardından aday olarak belirlendi. Haberin detayında yer alan bilgiye göre, iktidar partisinin adayı Claudia Sheinbaum açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı yaptığı açıklamasında; Meksika halkı kararını verdi; 2024’te biz kazanacağız ifadelerini kullandı.

Muhalefetin adayı kim?

Meksika’da muhalefet partisinin adayı ise Senatör Xochitl Galvez oldu. Muhalefet partisinin adayı olan Galvez, bilgisayar mühendisi olmasına rağmen devletin çeşitli görevlerinde bulundu. Galvez’in belediye başkanlığı ve Kongre’de Senatör olarak görev aldığı biliniyor. Böylelikle Meksika’da ilk defa başkanlık için 2 kadın aday yarışmış olacak.

Claudia Sheinbaum kimdir?

1962 doğumlu olan Sheinbaum bilim insanı, akademisyen ve siyasetçidir. Şuan iktidar partisinin, 2024 başkanlık seçimleri için aday gösterdiği Sheinbaum, daha önce belediye başkanlığı görevi de yapmıştı. Claudia Sheinbaum’un akademik olarak çevre, enerji, sürdürülebilir kalkınma konularında yazdığı pek çok makalesi bulunmaktadır.

Kaynak: Al Jazeera