EğitimGündem

ÖSYM 9 Eylül saat 13:30 saatine kadar dedi

ÖSYM 9 Eylül saat 13:30 saatine kadar dedi. Milyonları ilgilendiren açıklamayı resmi sosyal medya hesabından açıkladı.

ÖSYM 9 Eylül dedi
ÖSYM 9 Eylül dedi

ÖSYM 9 Eylül saat 13:30 saatine kadar dedi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi hesabından duyurdu. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (e-YDS) için il ve ilçe müdürlükleri 9 Eylül Cumartesi günü açık olacak. Yapılan açıklama, T.C. Kimlik Kartı’nı kaybeden, T.C. Kimlik Kartı’nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanları ilgilendiriyor. ÖSYM, İngilizce sınavı için dedi.

11:00 ile 13:30 arasında işlem yapılacak

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce karar alındı. İl ve ilçe müdürlüklerinde 9 Eylül 2023 Cumartesi günü 11.00 ile 13.30 saatleri arasında işlem yapılmakta. Müdürlüklere başvuran adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya  fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenmekte.

Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeliyle birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Adaylar 9 Eylül’de düzenlenen bu belge ile  sınava girebilecektir.  “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen hiçbir belge sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.