DünyaSağlık

DSÖ açıkladı: Koronavirüs bitmedi

DSÖ açıkladı: Koronavirüs bitmedi. Milyarlarca insanı etkileyen dev salgın hala sürmekte.

DSÖ açıkladı: Koronavirüs bitmedi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından korkutan açıklama. Dünya genelinde ölümcül tehlike saçan ve milyonların ölümüne sebep olan Covid-19 (Koronavirüs) salgını devam etmekte. Yoğun bakım ve hasta üniteleri alarm vermekte. Bu haber milyarları etkileyecek.

Koronavirüs bitmedi
Koronavirüs bitmedi

Salgın bitmedi

Türkiye’de azaldığı ancak yok olmadığı söylenen dev salgın bitmedi. Dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus açıklama yaptı. “Orta Doğu ve Asya’nın bazı bölgelerinde ölümler, Avrupa’da ise yoğun bakıma başvurular ve birçok bölgede hastaneye yatışlar artıyor” dedi. Ghebreyesus, “DSÖ’nün en büyük endişelerinden biri, yakın zamanda bir doz Covid-19 aşısı yaptıran risk altındaki kişilerin sayısının düşük olmasıdır. Risk altındaki kişiler tavsiye edilirse ek doz almalı” dedi.

DSÖ’ye saldırı var

Ghebreyesus, “Sudan’da sağlık merkezlerine yönelik saldırılar artarak devam ediyor. Şu ana kadar DSÖ, sağlık merkezlerine yönelik 56 saldırıyı doğruladı. Bu saldırılar 11 ölüm ve 38 yaralanmayla sonuçlandı. DSÖ, Sudan’da sağlık hizmetlerine yönelik artan saldırıları ve sağlık tesislerinin işgalini en güçlü şekilde kınıyor” ifadelerini kullandı.

Sudan’daki ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan’da başlayan çatışmalar nedeniyle yerinden edilen kişi sayısının 5 milyona yaklaştığını kaydeden Ghebreyesus, yaklaşık bir milyon kişinin komşu ülkelere kaçtı.