Eğitim

Katar Türkiye’ye 2 okul yapacak

Katar, Türkiye’ye 2 okul yapacak. Anlaşma sağlandı. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Katar Hayır Derneği Türkiye Temsilciliği işbirliği için bir araya geldi.

Katar okul yapacak
Katar okul yapacak

Katar, Türkiye’ye 2 okul yapacak

Dev yatırım ülkesi Katar bu kez ülkemize okul yapımı için geldi. Yaşanan deprem felaketinin ardından deprem bölgelerinde 2 okul yapılacağı belirtildi.  2 okulun yapımı için düzenlenen protokol imza töreni, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ile Katar Hayır Derneği CEO’su Yousef Bin Ahmed Al-Kuwari’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Katar’a teşekkür

“Allah hiçbir millete böyle büyük bir felaket yaşatmasın” diyen Bakan Yardımcısı Yelkenci şunları söyledi: Katar Hayır Derneği Türkiye Temsilciliğinin deprem bölgesinde yapacağı 16 derslikli iki okul yapımı protokolü için bugün buradayız. Millî Eğitim Bakanlığı olarak elbette ki bu da bizim için çok değerli bir katkı. Bu vesileyle Sayın Bakanımız adına Katar Hayır Derneğine ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Bakanlığımız, depremin meydana geldiği andan itibaren tüm imkânlarını seferber ederek bölgede birçok faaliyet yürüttü ve yürütmeye devam ediyor. Bu çalışmalara ilave olarak hayırseverlerimiz tarafından yapılan ve doğrudan geleceğimiz olan çocuklarımıza temas eden bu türden yardımlar da büyük önem arz ediyor. Bu vesileyle, Katar Hayır Derneği Türkiye Temsilciliğine, ekibine, emeği geçen herkese, Bakanlığımız çalışanlarına ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Okul açılışlarında tekrar görüşecekler

Katar Hayır Derneği CEO’su Yousef Bin Ahmed Al-Kuwari ise deprem bölgesine yapacakları okullardan dolayı mutlu olduklarını ifade edip kurum olarak depremin ilk gününden beri her türlü gayreti göstermeye çalıştıklarını söyledi. Deprem bölgesine yapacakları okulların Katar halkının kardeş Türk halkına gösterdiği teveccühün bir göstergesi olduğunu belirten Al-Thani, okulun yapımı tamamlandığında açılışı için tekrar bir araya gelmeyi ümit ettiklerini ifade etti.