EğitimGündem

Okulların açılmasına son 3 gün kala öğretmenler iş bırakıyor

Okulların açılmasına son 3 gün kala öğretmenler iş bırakıyor. Tüm öğretmenler okula gelmeyeceklerini belirterek iş bırakacaklarını açıkladı.

Okullarda öğretmenler iş bırakıyor
Okullarda öğretmenler iş bırakıyor

Öğretmenler iş bırakıyor

11 Eylül Pazartesi günü milyonlarca öğretmen ve öğrenci için ders zili çalacak. Ancak okulların açılmasına son 3 gün kala bugün flaş açıklama geldi. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, öğretmen maaşlarının yetersizliği sebebiyle iş bırakacaklarını açıkladı. Milyonlarca öğrenci ve veli şokta. Öğretmenlerin iş bırakacakları tarih belli oldu.

Okul açık ama öğretmen yok

Kadem Özbay’ın açıklamalarına göre 24 Kasım Öğretmenler Gününde okul açık olacak ama öğretmen olmayacak. Öğretmenlerin, yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebi ile eylem kararı aldıkları belirtildi.

Öğretmen maaşları enflasyonun altında

Özbay, öğretmen maaşlarının enflasyonun altında olmasına isyan ederek, ‘Bir aydır süren oturup kalkan beylerin ve bayanların sonucunda enflasyonun çok altında bir rakamın eğitim çalışanlarına verildiğini görüyoruz. Kendi merkez bankasının açıkladığı enflasyonun da altında. Bakıyoruz orada değişmeyen bir aktör var hatta iki aktör var değişmeyen. Onlar kim yıllardır bakanlar değişse de sarılıkta birbirleriyle yarışan yandaş sendikaların başkanları değişmiyor. ‘ dedi.

Eğitim çalışanları isyanda

Özbay, ‘Eğitim çalışanları artık ev kiralarını ödeyemiyor, giyimini karşılayamıyor, çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamıyorlar ancak sadece hakem heyetine suç atarak ortadan sıyrılmaya çalışan sözde bir sendika var. Bunun sorumlusu başta Cumhurbaşkanı olmak üzere siyasi iktidar devamında da onun yandaşı sendikadır. Eğitim çalışanları bunu görmelidir’ ifadelerini kullandı.