EğitimGündem

Sizin çocuğunuzu diğerlerinin önüne geçirecek 15 metot

Sizin çocuğunuzu diğerlerinin önüne geçirecek 15 metot. Uzmanlar tarafından okulların açılmasına son 2 gün kala 15 eğitim adımı sıralandı.

15 metot
15 metot

Çocuğunuzu diğerlerinin önüne geçirecek 15 metot

15 metot ile okul maratonunda çocuğunuzun başarısını maksimuma çıkarmak için Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz’den açıklama geldi. Deniz, anne ve babalara 15 maddeli adımları sıraladı.

15 metot neleri içeriyor?

15 eğitim metodu aileler için neleri içeriyor? Bu soru anne ve babalar için merak konusu olurken yanıt Prof. Dr. Deniz’den geldi. Deniz ilk adımın başarı için cesaretlendirilmek olduğunu söyledi. ‘Ders çalışma ve başarılı olmak için önce kendinize inanın. Başarılı olduğunuz örnekleri hatırlayın’ dedi.

2’inci hususun öğrencinin çalışacağı ortama ilişkin olduğunu açıkladı. Bir çalışma ortamı ne kadar düzenli ise akıl da o yönde düzenli çalışır.

3üncü eğitim metodu hayal gücü değil, ulaşılabilir hedefler. olaydan zora, özelden genele olan hedefler öğrencilerin ders çalışma isteğini artırır. Örneğin öğrencinin genel hedefi üniversite sınavlarında başarılı olmaktır. Bunun için günlük, haftalık aylık zaman dilimlerinde ara hedefler oluşturun. Ama gerçekleştirebileceğiniz hedefler belirleyin ki motivasyonunuza olumlu katkı sağlasın.

4’üncü metot, Çalışma planı: Planlı ve programlı çalışma motivasyonu artırır. Hangi zaman diliminde ne yapılacağının kararlaştırılması, aile bireyleri ve öğretmenlerin de bu programa uyarak öğrenciyi desteklemesi önemlidir.

5- Dersi derste öğrenin: Okula düzenli devam etmek, anlatılan konuları dikkatli dinlemek, anlaşılmayanları mutlaka öğretmenlere sormak gerekiyor. Etkili çalışmanın en önemli unsurlarından biri okullardaki akademik görevlerini düzenli bir şekilde yerine getirmektir.

Prof. Deniz, bir diğer metodun ise düzenli ders yapmak olduğunu açıkladı. Düzenli ders tekrarı hem konuların birikmeden pekiştirilmesini hem de yeni konulara hazırlıklı olmayı sağlar.

8’inci eğitim metodunun ise testler ile öğrencinin kendisini sınaması. Konu kazanım sorularını çözmek ve öğrenilen konulara ilişkin bilgileri aktif olarak kullanmak gerekir.

Bir diğer 2 metodun ise pozitif düşünce ile düzenle benslenme ve uyku olduğunu söyledi. Deniz, ‘Dengeli beslenme için ihtiyaç duyduğunuz vitaminleri içeren sağlıklı yiyecekler tüketin. Aynı zamanda yaş grubunuzun ihtiyaç duyduğu uyku vaktini tamamlayın.’ dedi.

10 ile 15’inci metodların sıralaması şu şekilde:

Kendinize zaman ayırın, Hedefe ulaşınca ödüllendirin, Güçlü okul bağı kurun,  Bilgilendirme yapılmalı, Akran rehberliği sağlanmalı, Dijital araçları sınırlandırmalı.