Muğla Haberleri

Bodrum’a gideceklere duyuru yapıldı: Günlüğü 1500 TL’den başlıyor!

Muğla’nın Bodrum ilçesi her yaz olduğu gibi bu yazda yerli ve yabancı turist akımına uğradı. Eylül ayının gelmesi ile turist hareketliliği git gide azalmaya başladı. Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin otellerde yüzde 80 bandında doluluk oranı göründüğünü belirtirken kişi başı gecelik konaklama fiyatının ise 1500 TL’den başladığını duyurdu.

“EYLÜL VE SONBAHAR DÖNEMİ BODRUM’UN EN GÜZEL DÖNEMİ”

Dış hatlardan havalimanına inen turistin bir kısmının Aydın’ın Didim ilçesine gitmeyi tercih ettiğini söyleyen Şahin, “Eylül ayı ve sonbahar dönemi, Bodrum’un en güzel ayları. Bu yıl şu zamana kadar dış hatlardan 1 milyon 300 bin yabancı misafirimiz geldi. İlk sırada yıllardır İngiltere’den gelen turistler yer alıyor. Ardından Rusya, Almanya ve Polonya geliyor.

Bu rakam eylül-ekim gibi yukarıya doğru seyredecektir. Gelen 1 milyon 300 bin kişinin hepsi Bodrum’da değil; bir kısmı da Didim’e gidiyor. Bunun yanı sıra kentimize yolcu gemileri de gelmeye devam ediyor. 65 yolcu gemisi toplam 59 bin 100 yabancı turisti, Bodrum’a getirdi. Gelen turist gemide kalıyor ama esnafımıza alışveriş yaparak katkı sağlıyor” dedi.

‘EYLÜL’ÜN 20’SİNDEN SONRA FİYATLAR DAHA DA DÜŞER’

Eylül ve ekimde daha çok yabancı turistleri ve orta yaş-emeklileri ağırladıklarını belirten Şahin, “Orta yaş grubu misafirlerimiz Bodrum’a gelmeye başladı. Şu an otellerde yüzde 80 bandında doluluk oranı görünüyor. Ekimde havalar ılımlı ve sıcak geçerse, doluluk yansımaları devam edecektir. Normalde ekimde yüzde 80 beklentimiz olmaz, bu rakam daha da aşağıda olur.

Yüksek sezon dediğimiz 45 gün bittikten sonra eylül ve ekimde fiyatlarda, genel anlamda yüzde 40 bandında bir düşüş oluyor. Bu dönem hem iç hem de dış pazardaki misafirlerimiz için bir tatil fırsatı oluyor. Eylül ve ekim içerisinde yine bir fiyat kırılması olur. Eylül’ün 20’sinden sonra fiyatlar daha da düşer. Bodrum’da her bütçeye uygun tatil avantajı var. Eylül’ün 20’sinden sonra kişi başı, 1500 liraya tatil yapma fırsatı bulunabilir. Enflasyon nedeniyle otellerdeki doluluk oranları yüksek olsa da karlılık anlamında bir düşüş söz konusu” diye konuştu.

Türkiye’de de günübirlik ev kiralama uygulamalarının büyük rağbet gördüğünü belirten Şahin, “Yabancı misafirlerin bir kısmı uygulama ile kiraladıkları evlere gitti. Buna karşı olmamız doğru olmaz. Uygulama ile ev kiralayan turistin esnafa yeme-içme anlamında katkısı oluyor. Ancak herkesin bu işi yapması; güvenlik açısından bir risk teşkil ediyor. Otel, misafirlerini emniyete bildiriliyor. Uygulama ile kiralanan evler için böyle bir boşluk var. Ayrıca vergi anlamında da haksız rekabetin olması doğru olmaz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız bu konuyla ilgili bir çalışma yapıyor. Bakanlık bizim de görüşümüzü istedi, ilettik” dedi.