DünyaGündemPolitika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kuran-ı Kerim protestolarına yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu. Erdoğan, tüm dünyada gittikçe yayılan ve Müslümanların kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerim’e yönelik yapılan çirkin saldırıları değerlendirdi.

Açık provokasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında; “Polis koruması altında Kur’an-ı Kerim yakılması fikir özgürlüğü değil, çok açık bir provokasyondur, nefret suçudur. Hiç kimse bizden buna sessiz ve tepkisiz kalmamızı bekleyemez” dedi.

Kınıyoruz

Erdoğan açıklamasının devamında: ‘’Kimi ülkelerin, bu eylemler karşısında çeşitli idari ve hukuki tedbirler aldığını görüyor, bundan da memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin teklif ve gayretleriyle, kutsal kitaplara saldırı G20 bildirisinde de kınanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

İsveç’te ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde İsveç’te polis koruması eşliğinde bir grubun Kuran-ı Kerim yakmasına izin verilmişti. Karşı gösteri yapan ve eylemi engellemeye çalışan Müslümanlardan ise çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Danimarka’da ne olmuştu?

Danimarka Hükümeti son zamanlarda gittikçe artan Kuran-ı Kerim yakma eylemlerine hapis cezası verilmesini öngörmüştü. Böylelikle Danimarka’da kamuya açık alanlarda Kuran-ı Kerim yakanların cezalandırılması planlanırken, eylemlerde azalma olması bekleniyor.