Aydın HaberleriGündem

Ege Bölgesi’nde Aydın’da flaş alkol satışı kararı: Yasaklandı!

Ege Bölgesi’nde Aydın’da bir karar alındı. Alkol satışına yönelik bir düzenleme getirildi. Alınan karara göre, Karina Sahili’nde açık alanlarda alkol satışı yasaklandı. Kararla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından duyuru yapıldı.

Aydın’ın Söke ilçesinde alkol satışıyla ilgili karar alındı. Karara göre, artık Karina Sahili’nde açıktan alkol satışı yapılamayacak. Söz konusu karar, plaj kısmında yer alan masalarda içki servisini de kapsıyor. Restoranlarda ise içki satılabilecek.

İşletmelere iletildi

Alkol satışıyla ilgili karar, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın güneyinde Doğanbey Mahallesi sınırları içinde kalan Karina Koyu Plajı’nda bulunan işletmelere iletildi.

Restoranlar kararın dışında tutuldu

Edinilen bilgiye göre, alkol satış yasağı kararı Dilek Yarımadası Milli Parkı’na ait Karina Koyu Plajı’nı kapsıyor. Karina Koyu’ndaki restoranların, kapalı alanlarında içki satışı yapabileceği ancak milli parka ait plaj kısmına konulan masalarda içki servisi yapamayacağı öğrenildi.