EkonomiGündem

Bugünden itibaren hesaplara 5 bin 97 TL yatacak: ATM’ye gidip paranızı çekin!

Yüzlerce kişinin yararlandığı ödemelerle ilgili bir açıklama yapıldı. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi aileleri desteklemek amacıyla yapılan ödemelere yönelik gelişmeler yakından takip ediliyor. Bu ödemelerden biri de evde bakım maaşı oldu. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar eylül ayı ödemelerinin yatıp yatmadığını araştırıyor. Konuyla ilgili beklenen açıklama geldi.

Devlet tarafından evinde yaşlı, engelli, yardıma muhtaç kişilere bakanlara her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeme yapılıyor. Evde bakım maaşı kapsamında hesaplara 5 bin 97 TL geçiyor. Eylül ayı ödemelerinin de bugün itibaren hak sahiplerinin hesaplarına aktarıldığı bildirildi.

Evde bakım maaşı e-Devlet üzerinden nasıl sorgulanır?

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar maaşlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor. Maaş sorgulama işlemi TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi kullanılarak sistemi girişle yapılıyor. Sisteme girildikten sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazıp ve butona tıklanacak.

Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.