DünyaGündemPolitika

ABD Başkanı Biden Libya için taziye mesajı yayınladı!

Libya’da 10 Eylül’de yaşanan ve hala devam eden sel felaketinde binlerce kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan felaket sonrası dünya liderleri taziye mesajları yayınladı. Mesajların bir diğeri ise ABD Başkanı Joe Biden’dan geldi. Taziye mesajı Beyaz Saray’ın resmi internet sitesinden yayınlandı.

Başsağlığı dileği

ABD Başkanı’nın yayınlanan mesajında; ”Jill ve ben, Libya’daki yıkıcı sellerde sevdiklerini kaybeden tüm ailelere en derin başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz. ” ifadelerine yer verildi.

Yardımlar devam ediyor

ABD Başkanı’nın yayınlanan mesajında ABD’nin yardım çalışmalarına devam ettiği, ek destek amacıyla Libya ve Birleşmiş Milletler’le beraber hareket edildiğinin altı çizildi.

Umudumuz kayıplarda

Paylaşılan mesajın sonunda ABD Başkanı’nın şu ifadelerine yer verildi: ”Yaşanan çok sayıda can kaybı için Libya halkının acısını paylaşıyor, kayıp sevdiklerinin bulunması temennilerimizi iletiyoruz”

Beyaz Saray’ın sitesinde yayınlanan resmi mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da taziye mesajı yayınladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan sel felaketinin ardından sosyal medya hesabı X üzerinden taziye mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı yayınladığı mesajında ”Libya’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, Libya halkının yanındadır. ” ifadelerini kullandı.