DünyaGenelGündem

Lüks yolcu gemisinde şaşırtan olay!

Çok sayıda yolcu ve mürettebatıyla Grönland’da seyir halinde ilerleyen lüks yolcu gemisi karaya oturdu. Lüks gemi içinde yolculuk yapan kişiler yaşanan olay karşısında şok oldu.

Yabancı basında yer alan haberlere göre; Grönland’da karaya oturan geminin 206 yolcusu mürettebatı bulunuyordu. Lüks yolcu gemisine yardım gitmesi zaman alacak gibi gözüküyor.

Olay ne zaman yaşandı?

Söz konusu olayın pazartesi günü yaşandığı yetkililerce aktarılırken, lüks yolcu gemisinin isminin Ocean Explorer olduğu belirtildi. Yabancı basında lüks yolcu gemisinin Kuzeydoğu Grönland Milli Parkı yakınlarındaki Alpefjord bölgesinde mahsur kaldığı detayına yer verildi.

Durumun düzeltilmesi bekleniyor

Yetkililer kısa süre içinde durumun düzeltilmesi için çaba sarfediyor.

Grönland nerede?

Grönland kuzey yarım kürede, Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde yer alan Danimarka Krallığı’na bağlı özerk bir bölge. Ülkenin çok büyük bir kısmı buzlarla kaplı ve 4 mevsim boyunca kış yaşanıyor. Doğal güzellikleri ve sunduğu kış manzaralarıyla ünlenen Grönland, pek çok turistin tercih ettiği uğrak noktalardan biri.

6 ay gece 6 ay gündüzün yaşandığı ülke doğal güzellikleriyle UNESCO Dünya Mirasları listesinde de bulunuyor. Dünya Mirası listesinde bulunan Eqi Glacier ve Illulisat Buzul Fiyordu görülmeye değer güzellikler arasında bulunuyor.

Eqi Glacier