DünyaGenelGündem

ABD’li kaçak mahkum yakalandı!

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki bulunduğu hapishaneden kaçmaya başaran 34 yaşındaki Danelo Cavalcante, ABD polisinin uzun uğraşları sonucunda yakalanmayı başardı. İki haftadır kaçak olan ABD’li mahkumun yakalanabilmesi için ABD polisi tam 10 bin dolar ödül teklif etmişti. ABD polisi mahkumun annesiyle de işbirliği içinde çalışma sürdürmüştü. Yabancı basında yer alan haberlere göre mahkumun annesi oğluna geri dönüp teslim olması konusunda çağrılarda bulunmuştu.

İlerleyen süreçte mahkumun bulunduğu hapishaneden duvardan tırmanarak kaçtığı görüntüler yayınlanmış ve çok sayıda kişi görüntüler karşısında şok olmuştu. ABD polisinden yapılan açıklamalara göre 34 yaşındaki kaçak mahkum daha önce 2 farklı noktada kameralara yakalanmıştı. Son yakalandığında ise kaçak mahkumun tarzındaki farklılık dikkat çekmişti.

Yakalandı

Özellikle ABD’nin Pensilvanya eyaletinde korkuya sebep olan mahkum yüzünden okullara ara verildiği açıklanmıştı. Bölge sakinleri 2 haftadır kaçak mahkumun yakalanmasını bekliyordu. Sonunda beklenen oldu; ABD polisi 34 yaşındaki mahkum Danelo Cavalcante’nin yakalanıp polis aracına bindirildiği görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. Yaşanan gelişmenin ardından bölge sakinleri rahat bir nefes aldı.

Suçu neydi?

ABD’de de çıkarıldığı mahkemede müebbet hapis cezasına çarptırılan 34 yaşındaki mahkum Danelo Cavalcante‘nin çocuklarının gözü önünde kız arkadaşını bıçaklayarak öldürme suçu işlediği açıklanmıştı.