Ege HaberleriEğitimGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmirli öğrencilerin okul çantası bedava doluyor

İzmirli öğrencilerin okul çantası bedava doluyor. Bir belediye daha binlerce aileye ve çocuğa umut olacak müjdeyi açıkladı.

okul çantası bedava doluyor
okul çantası bedava doluyor

İzmirli öğrencilerin okul çantası bedava doluyor

Okul alışverişleri ekonomik kriz sebebi ile sekteye uğradı. Yaşanan kriz sonrası dar gelirli ailelerin çocukları okul çantalarını dolduramıyor. Bu konuda İzmir Ödemiş Belediyesi atağa geçti. Belediye,  2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında 1000 aileye kırtasiye yardımında bulundu. 

Okul çantasındaki tüm materyaller ücretsiz veriliyor

Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi ailelere umut oluyor. Belediye tarafından okul çantasında yer alacak tüm kırtasiye materyalleri ücretsiz veriliyor. Yardım kapsamında, kalem setleri, defter setler, kuru boya ve pastel boya ile geometri takımlarının da yer aldığı kırtasiye setleri kısa sürede ailelere teslim edildi.

Çanta, kırtasiye materyali ve forma dahil her şey var

Öğrenciler için yapılan yardımda okul çantası, kırtasiye materyalleri ve forma dahil her şey düşünüldü. 1. Sınıf’a başlayan öğrenciler için kırtasiye setlerinin yanı sıra okul çantalarının da yer aldığı Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan paketlerin yanı sıra hayırsever Ödemişliler ve Ödemiş Ticaret Odası’nın destekleriyle ihtiyaç duyan öğrenciler için okul çantası ve okul forması da temin edildi. Anasınıfı yaş gruplarına da okul çantası armağan edildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, yardımları kırsal mahallelerde muhtarlarla birlikte teslim etti. 

Tüm ihtiyaçlar düşünüldü

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bir kurşun kalemin, bir defterin, bir resim defterinin ya da rengarenk boya kalemlerinin bir çocuğun dünyasındaki yerinin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz de tüm ihtiyaçları düşünerek bu setleri hazırladı” dedi.