Gündemİzmir HaberleriManşet

DİSK’ten Narlıdere Belediyesi’yle ilgili ‘tehdit’ iddiası

HABER/ Didar DEMİRCİ- DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Narlıdere Belediyesi’nde örgütlü Genel-İş Sendikası üyelerinin belediye başkan yardımcıları tarafından tehdit edildiğini ve 5 işçinin de işten atıldığını iddia etti. Konuya ilişkin Narlıdere Belediyesi önünde toplanan DİSK ve Genel-İş Sendikası temsilcileri basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptı.

Narlıdere Belediyesi işçilerinin Belediye-İş Sendikası’ndan istifa ederek, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasına üye olduklarını belirten Sarı, “Anayasal hak olan sendikal örgütlenmede kişilerin, kurumların, patronların baskısına rağmen işçiler kendi sendikalarını tercih eder. Bu hakka rağmen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve bürokratlarının bu örgütlenmeye müdahale edilmemesi konusunda aramamıza rağmen, başta Başkan yardımcıları, bürokratları özel kalemi dahil olmak üzere herhangi bir dönüş sağlamayıp aksine Genel-İş Sendikamıza üye olan işçileri işten atmayla tehdit ederek sendika tercihlerine müdahale etmektedirler” sözlerini kaydetti.

Direniş başlatacağız

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) sınıf ve emek mücadelesine önem verdiğini belirterek sözlerine devam eden Sarı, “CHP’den seçilen belediye başkanı bugün demokrasiyi içine sindiremiyor. İşçilerin tercihine doğrudan müdahale ediyorsa bu kabul edilebilir bir şey değildir. Almış olduğumuz duyumlarda sendikamıza üye olan işçiler arasında 5 kişinin işten atılacağını duymuş bulunmaktayız. Şayet böyle bir şey yaşanırsa yıllarca İzmir’de il başkanlığı yapmış Narlıdere Belediye Başkanı böyle bir şeye müsaade ederse başta sendikamız ve Narlıdere İzmir Emek ve Demokrasi güçleri olarak direniş başlatacağız” mesajını verdi.