DünyaGenelGündem

Ünlü kazak açık arttırmada rekor fiyata satıldı!

Yardımseverliği ve güzelliğiyle tüm dünyanın dikkatini çeken Prenses Diana’nın ünlü kazağı New York’ta düzenlenen açık arttırmada satışa sunuldu. Prenses Diana yıllar boyu giydiği kıyafetlerle gündeme otururken, moda severler tarafından örnek alınan bir stile sahip olmuştu. Prenses Diana’nın kıyafet tercihleri genelde zamansız ve şık parçalardan oluşuyordu.

Satışa sunulan söz konusu kırmızı kazak New York’ta 1.14 milyon dolara satıldı. Yabancı basında yer alan haberlere göre alıcının kimliği paylaşılmadı.

Prenses Diana kimdir?

Prenses Diana 1961 yılında İngiltere’de soylu bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. 1981 yılında Prens Charles’la evlenen Diana, Britanya kraliyet ailesinin bir üyesi haline geldi. Diana’nın kişiliği, duruşu ve tarzı onu dünyanın en ünlü prenseslerinden biri yapacaktı. Prens Charles ile olan evliliğinden Galler Prensi Prens William ile Sussex dükü Prens Harry dünyaya geldi.

Prenses Diana yaptığı iyiliklerin yanı sıra çalkantılı evlilik hayatıyla da gündeme geliyordu. 1992 yılında Prens Charles ile olan evliliğinde sıkıntılar olduğu medyada yer almaya başladı. 1996 yılında ise kraliyet ailesinin ünlü çifti boşandı. Boşanmasından sadece 1 yıl sonra 1997’de Fransa’nın başkenti Paris’te sevgilisiyle birlikte geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. O dönem Dodi Al Fayed ile birlikte olan Diana’nın ölümü tüm dünyayı sarstı.