EğitimGündem

MEB’den 81 ilde geçerli yeni karar

MEB’den 81 ilde geçerli yeni karar. Tüm kademeleri ilgilendiriyor. Milyonlarca öğrenci için yeni dönem başladı.

81 ilde yeni karar
81 ilde yeni karar

MEB’den 81 ilde geçerli yeni karar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 yeni Eğitim ve Öğretim yılı için yeni karar açıklaması geldi. MEB, 81 ilin tamamında ilkokul, lise ve ortaokul dahil tüm kademelerde sınav yönetmeliği değiştiğini belirtti. Artık çoktan seçmeli sınav dönemi bitti.

Sınavlarda yeni dönem

Geçtiğimiz yıllarda öğretmenin insiyatifine bırakılan sınav sistei bu yıl tamamen değişti. Artık alınan kararlara göre, ortak hazırlanan toplu sınavların tümünün çoktan seçmeli, doğru yanlış ya da eşleştirme olmayacağı belirtildi. 81 ilde geçerli “ülke”, “il ve ilçe” ve “okul” genelinde ortak sınavlar yeni düzene göre olacak.

3 madde ile yeni sınav düzeni

İşte 3 madde ile 81 ildeki yeni ortak sınav düzeni:

1.Tüm sınavlarda olduğu gibi ortak yazılı sınavlar zorluk ve kapsam açısından okullarda yapılan diğer yazılı sınavlar gibi olacak ve öğrencilerin değerlendirilmesinde kullanılacak.
2.Ortaokul ve liselerde sınav haftası uygulamasına geçilecek. Bu uygulama ile müfredatta birliktelik sağlanması hedefleniyor. Sınav tarihleri öğretim yılı başında okullar tarafından e-Okuldan ilan edilecek.
3.Okullarda öğretmenler tarafından hazırlanan tüm sınavlarda sorular açık uçlu ya da kısa cevaplı sorulardan oluşacak şekilde oluşturulacak. Hiçbir şekilde bu sınavlarda çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme gibi sorular kullanılmayacak.