Ege HaberleriEğitimEkonomiGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmirli öğrencilere 234.100 TL’lik ilk cep harçlığı

İzmirli öğrencilere 234.100 TL’lik ilk cep harçlığı. İzmir’in Belediye Başkanı’ndan büyük jest. İlkokul’dan üniversiteye kadar her kademelere maddi destek.

İzmirlilere ilk cep harçlığı
İzmirlilere ilk cep harçlığı

İzmirli öğrencilere 234.100 TL’lik ilk cep harçlığı

İzmir’in Efes Selçuk Belediyesi tarafından Selçuklu çocuklar dahil olmak üzere İzmir’e ilk kez gelen üniversitelilerin tamamına destek başlattı. Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Türkiye genelindeki ekonomik yoksunluğa dikkat çekti ve ilçe genelinde çocuklara kırtasiye yardımı dahil üniversitelilerin ilk cep harçlığı için harekete geçti. İzmirli öğrenciler için Belediye kesenin ağzını açtı.

Ulaşım ve cep harçlığı desteği

Belediye tarafından 4 yıldan uzun bir süredir devam eden ve üniversite kazanarak İzmir’e gelenlere kente ulaşmaları için ekonomik destek veriliyor. Bu yıl Selçuk’ta uzakta ikamet eden 605 öğrenciye 851.293 TL taşımalı eğitim desteği verildi.  Üniversiteye ilk kez kayıt yaptıran 519 öğrenciye 234. 100 TL tutarında “ilk cep harçlığı desteği” sağlandı. Üniversiteye bu yıl kayıt yaptıracak olan öğrencilere sağlanacak “ilk cep harçlığı” desteği için başvurular alınmaya devam ediliyor.

Çocuklara beslenme yardımı

Bu yıl ilk kez hayata geçirilen Efes Selçuk Çocuklar için Gıda Dayanışması ile ise her hafta 135 çocuğun Efesli Çocuklar kolisi ile beslenme çantaları dolduruluyor. Efes Selçuk Belediyesi tarafından eğitime sağlanan destekler Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılan başvurular aracılığıyla sağlanıyor. Yardımlardan faydalanmak isteyenlerin Belediye Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekiyor.