Gündem

Ehliyeti olan vatandaşlar dikkat: Zorunlu olmayacak! Ücretsiz yapılacak

Ehliyette yeni dönem başlıyor. Ehliyeti olanlar için yeni gelişme yaşandı. Ehliyet taşımak artık zorunlu olmayacak. Vatandaşlar ehliyetiyle kimliğini birleştirebilecek. Yapılacak olan işlemler Nüfus müdürlüklerinde gerçekleşecek. Peki uygulamanın detayları nasıl olacak?

Ehliyeti olan vatandaşları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Ehliyetle ilgili başlatılan yeni uygulamayla ehliyet sahipleri artık hem kimlik hem de ehliyet taşımak zorunda kalmayacak. Yeni tip kimlik kartına sahip kişiler yeni tip ehliyetlerle tek karta dönüştürebilecek. Bu uygulama kapsamında yalnızca kimlik kartı taşımak yeterli olacak. Yeni tip sürücü belgesi olan ve cipli kimlik kartı olanların yapacağı işlem basit olacak.

Ehliyetle kimlik birleşecek

Ehliyette yeni dönem başlamasıyla artık ehliyet taşımaya gerek kalmayacak. Ehliyetin çipli kimliğe entegre edilmesiyle iki kart taşımak zorunda kalınmayacak. Buna göre, kimlik kartlarına taşıma yapanların yanlarında ehliyet taşıması zorunlu olmamış olacak.

Nüfus müdürlüklerinde ücretsiz yapılacak

Yeni tip ehliyeti olan ve çipli kimliğe sahip olarak, kimlik kartlarıyla birlikte nüfus müdürlüklerine başvuru yapacak. Yeni nesli ehliyet ve çipli kimliği olanlar bu uygulamadan faydalanabilecek. Yapılan bu işlemlerin tamamı ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriliyor.