İzmir HaberleriManşetPolitika

Nalbantoğlu’dan Akşener’e ‘İktidar gözlüğü’ mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir programı kapsamında yerel seçimlere yönelik verdiği mesajlara CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, tepki gösterdi. Nalbantoğlu, İYİ Parti Lideri Akşener’in koku ve mülteci başlıklı eleştirilerine; “Sayın Akşener, İzmir adayının elini kaldırdı. Hayırlı uğurlu olsun. Ama keşke sorsaydı kendisine… ‘1. Kordon’da, çimlerde, gençlerle bağdaş kurup sohbetler ettin, koku var mıydı?’ diye. AKP iktidarının ağzıyla konuşmadan önce, programına Swissotel toplantısının yanı sıra biraz halkla söyleşi, biraz yürüyüş dahil etseydi. Belki o zaman koku sorunu var mı, yok mu öğrenirdi. Sığınmacılar meselesinin iktidarın tasarrufunda bir sorun olduğunu ise söylemeye hiç gerek yok. Siyasetçi olarak olmasa bile; eski bir kabine üyesi olarak zaten biliyor olmalı” dedi.

SALON SİYASETİNE GEÇİŞ YAPMIŞ

Akşener’e yönelik eleştirilerine devam eden Nalbantoğlu, “Meral Hanım aslında siyaseti uzun yıllardır sahada yapan bir siyasetçi. Ancak salon siyasetine geçiş yaptığını ve biraz da paslandığını görüyoruz. Üstüne üstlük eski verilerle konuşması hem kendisini hem de partisini boşa düşürmüş” diye konuştu. Öte yandan Nalbantoğlu, İzmir’in yıllara dayanan arıtma sorununda sona gelindiğinin altını çizerek, “Büyükşehir Belediyesi ‘Yaşayan Körfez’ programını hızla hayata geçirdi. Koku sorunu birinci öncelikli çözüm üretilen bir sorundu. İZSU’nun bu konudaki çabasını ve gelinen noktayı İYİ Partili arkadaşlar da iyi biliyor. Siyaset, alengirli bir iştir. Çarpıcı, vurucu çıkışlar gerektirir. Eyvallah! Ama, elin vicdanda da olması gerekir. Söylenenlerin aslının astarının olması gerekir. Meral Hanım, iktidarın İzmir’e baktığı gözlüğü takmış, yine AKP iktidarının lügatıyla talihsiz bir çıkış yapmıştır. Öyle görünüyor ki; İzmir Körfezi’ndeki kötü koku sona erdi, siyasetin kirli yüzü ve kötü kokuları başladı” sözlerini kaydetti.

“MÜLTECİ SORUNUNUN KAYNAĞI İKTİDAR”

İYİ Parti Lideri’nin mülteciler üzerine söylemlerine de cevap veren Nalbantoğlu, “Mülteci meselesi kanayan yara. İnsan temelli hassas bir sorun. Sorunun kaynağı ise iktidarın politikaları. Bunu bile bile, yerel yönetimlere yıkma çabası; körlük olur, acizlik olur. Sorunun temel çözüm noktasından uzaklaşmak olur. En temel politikası millet ve milliyetçilik olan bir siyasi parti liderinin, bir eski kabine üyesinin bunu bilmemesi ya da bilmiyor gibi davranması da şaşırtıcıdır” dedi.