EkonomiGündem

Hesaplara 5 bin 97 TL yatırıldı: ATM’ye gidip paranızı çekin!

Devlet tarafından yapılan maddi destekler merak edilen konular arasında yer alıyor. Ekonomik sıkıntı çeken ailelere her ay maaş veriliyor. Bunlardan biri de evde bakım maaşı oldu. Evde bakım maaşı alan hak sahiplerine her ay ayın 15’i ile 31’i arasında 5 bin 97 TL para yatıyor. Eylül ayı ödemeleri ise vatandaşların hesaplarına yatmaya devam ediyor. İl il yapılan ödemeler ay sonuna kadar yatmış olacak.

Devlet tarafından evde bakım maaşı veriliyor. Evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli kişilere bakanlara ödeme yapılıyor. Hak sahiplerinin hesaplarına 5 bin 97 TL yatıyor. Bun göre, ödemelerin yapılıp yapılmadığı ise hem SMS hem de e-Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞLARI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı nasıl öğrenilir? e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifereleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

E-DEVLET’TEN EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaş bekleyen vatandaşlar tarafından ödemelerle ilgili detaylar merak ediliyor. Haziran ayı ödemeleriyle ilgili araştırmalar da hız kazandı. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.