Dünya

Elon Musk’tan tüm X kullanıcılarına gazeteci olma çağrısı

Yaptıklarıyla gündemden düşmeyen Elon Musk son olarak X kullanıcılarını ‘yurttaş gazeteci’ olması için çağrıda bulundu. Kendi sayfasından kullanıcılara seslenen Musk herkesin bu işi kolaylıkla yapabileceğini söyledi.

Twitter’ı geçtiğimiz yıl satın alan Elon Musk, platformda yaptığı değişikliklerle hem dikkat çekmiş hem de bazı kullanıcılar tarafından sert bir şekilde eleştirmişti. Artık adı X olan platformda Musk, bir süredir de yurttaş gazeteciliğinin önemine dikkat çekmeye çalışıyor.

Musk, daha önce de daha fazla yurttaş gazetecisi gerektiğini belirtirken yeni bir çağrıda daha bulundu. Musk, son paylaşımında şu satırlara yer verdi:

“Lütfen daha fazla yurttaş gazeteciliğini teşvik edin! Telefonunuzdan kolayca canlı video yayınlayabilirsiniz. Sıradan vatandaşların daha fazla olay yerinden haber yapması dünyayı değiştirecek.”

Yurttaş Gazeteciliği nedir?

Musk’ın belirttiği yurttaş gazeteciliği; iletişim araçlarının yaygınlaşması ve teknoloji sayesinde gelişmesiyle, profesyonel mesleği gazetecilik olmayan kişilerin, bu araçları kullanarak haber üretmesi ve paylaşması olarak biliniyor.