Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir’de trafiğe çıkacaklara İZUM’dan uyarı! 09:15 itibari ile başladı dikkat

İzmir Ulaşım Merkezi (İZUM) resmi sosyal medya hesabı üzerinden  güncel trafik durumunu paylaştı.

İzmir’de trafiğe çıkacaklara İZUM’dan uyarı! 09:15 itibari ile başladı dikkat- Türkiye’nin en kalabalık nüfusa sahip illeri arasında ilk 3’te yerini alan İzmir’de trafik yoğunluğu gün geçtikçe artarak devam ederken İZUM tarafından yaşanan sıkışıklığa ilişkin bölgeler duyuruldu.

SOSYAL MEDYADAN CADDELER AÇIKLANDI

Bugün 6 Ekim Cuma günü haftanın son mesai saatleri içerisinde 5 milyondan fazla nüfusa sahip İzmir’de trafik sıkışıklığı baş gösterdi. İZUM sosyal medya hesabı üzerinden bugünkü trafik yoğunluğuna ilişkin caddeleri tek tek açıkladı.

Yayımlanan trafik yoğunluk raporuna göre bugüne ilişkin olarak saat 09:15 itibari ile İzmir’deki yoğunluklar 3 renkte sıralandı. Yeşil renkler, akıcı trafiği, Sarı renkler az yoğun trafiği ve son olarak ta kırmızı renkler yoğun trafiği işaret edecek şekilde yayımlandı.

Aşağıda yer alan İZUM trafik yoğunluğu raporuna göre Özellikle Ankara Caddesi ike Anadolu Caddesi üzerinde kırmızı işaretli yoğun trafik bölgeleri olduğuna dikkat çekildi. İşte İZUM’un bugüne (6 Ekim Cuma) ait trafik yoğunluk raporu:

EN YOĞUN YER  ANADOLU CADDESİ

Özellikle sabah saatlerinde işe gitmek için yola çıkılan İzmir’de en yoğun trafik bölgesi Anadolu Caddesi oldu. Anadolu Caddesi Konak istikameti ilave şerit uygulaması çiğli kavşağı ile Ayyıldız kavşağı arası sıkışık trafik dikkat çekti. Ayrıca Ankara caddesi içerisinde Özkanlar Kavşağı ile Meles arasında da yoğun trafik gözlendi.

Yeşildere ve Akçay caddelerinde ise Gaziemir Kavşağı ile Serbest Bölge alt geçit arası az yoğun trafik ve  Tepecik Köprü ile Zafer Payzın arasında da yine az yoğun trafik olduğu belirtildi. İZUM son olarak en rahat trafik bölgesinin Marina Kavşağı ile Konak Pier olduğunu belirtti.

İzmir trafiğini yakından takip etmek isteyenler İZUM’un resmi web adresini ya da sosyal medya hesaplarını takip edebilirler.