Ekonomi

Dolar REKOR KIRDI! 30 TL’ye bugün resmen dayandı

Dolar TL kuru bugün son zamanların rekorunu kırdı. Elinde 1 doları bile bulunan ya da almak isteyenler için güncel alış ve satış rakamları belli oldu.

Dolar REKOR KIRDI! 30 TL’ye bugün resmen dayandı- Türkiye genelinde 81 ilde yaşanan ekonomik kriz, enflasyon artışı ve hayat pahalılığı ile birlikte vatandaşın beli bükülmeye devam ederken Dolar TL kuru bugün rekorla güne başladı. Haftanın son mesai gününde yani bugün 6 Ekim 2023 Cuma itibari ile dolar resmen son zamanların en üst seviyesini gördü.

DOLAR TL KURU SON ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar 2023 seçimleri ile Cumhurbaşkanı olması ile birlikte yeni oluşturulan kabineye atanan Hazine ve Maliye Bakanı ile TCMB Bakanı’nın faiz artırma kararları dolar  üzerinde etkili oldu. Dolar bugün güne yüzde 0,27’lik bir artış ile 27,6257 TL’den başladı. Bir önceki kapanışını 27,5522 TL’den yapan dolar kuru bugünkü alışını 27,5996 TL’den satışını ise 27,6097 TL’den yapıyor.

Anlık olarak yükseliş trendine devam eden dolar TL kuru Türk Lirasının değer kaybına devam ediyor. Türk lirası an itibari ile günden güne eriyor. Yaşanan ekonomik kriz etkisi ile bir çok uzman yorumuna göre geçtiğimiz günlerde doların  daha da yükselmesi bekleniyordu.

Ekonomist Selçuk Geçer ise 2024 yılına gelinmeden dolar TL makasında doların 42 TL olması gerektiğine vurgu yapmıştı. Bugün 30 TL’ye bir adım daha yaklaşan dolar kuru için yükseliş sinyali devam ediyor. Elinde doları olanlar güncel verilere dikkat etmeli.