Ege HaberleriEğitimEkonomiGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

Tunç Soyer’den öğrencilere ücretsiz yemek! 9 Ekim’de başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den İzmirli öğrencileri sevindirecek haber. 3 gün sonra tüm il genelinde binlerce öğrenciye ücretsiz yemek dağıtımı başlıyor.

Tunç Soyer’den öğrencilere ücretsiz yemek! 9 Ekim’de başlıyor- İzmir’e okumaya gelen öğrencilerin en büyük sorunlarının başında yer alan yeme içme sorunu sonrası Başkan Soyer harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yer alan üniversite yemekhanelerine yapılan zamlara yönelik tepkiler sonrası Belediyeden ücretsiz hizmet duyurusu geldi.

6 NOKTADA ÜCRETSİZ YEMEK DAĞITIMI

5 Milyondan fazla nüfusa  ev sahipliği yapan İzmir’de 2 Ekim itibari ile bir çok üniversite için yeni akademik dönem başladı. Yeni dönem ile birlikte binlerce öğrencinin akın ettiği İzmir’de en büyük sorunların başında ise yeme içme yer aldı. Özellikle devlet üniversitelerinde dar gelirli üniversitelilerin yemekhane fiyatlarına gelen zam sonrası beli büküldü.

Yaşanan mağduriyete ilişkin olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün açıklama geldi. Başkan Tunç Soyer, resmi sosyal medya hesabı olan twitter üzerinden açıklama yaptı.

Başkan Soyer paylaşımda, ‘Gençler; 9 Ekim’de üniversitelerinize yakın 6 noktada bu yıl da sıcak yemek dağıtımlarımız başlıyor. Çorba Duraklarımız da yakında hizmete başlayacak. Annenizin mutfağını aratmayacağız’ ifadelerini kullandı.

İşte Soyer’in yaptığı videolu paylaşım:

9 Ekim itibari ile üniversite beldelerine yakın olan 6 noktada ücretsiz sıcak yemek dağıtımı yapılacağı belirtilirken ücretsiz çorba duraklarının da geçen yılın ardından tekrar hizmete başlayacağı belirtildi. Anne yemekleri sıcaklığını aratmayacak olan yemekler için Soyer tamamen ücretsiz olarak hizmetin sunulacağını belirtti.