EkonomiGündem

Emekliye 5 Bin TL ikramiye! 1 defaya mahsus olmak üzere SSK, Bağkur, Emekli Sandığı hepsine

Milyonlarca emeklinin cebini dolduracak ve Türkiye’de bir defaya mahsus olmak üzere ek ikramiye verileceği duyuruldu.

Emekliye 5 Bin TL ikramiye! 1 defaya mahsus olmak üzere SSK, Bağkur, Emekli Sandığı hepsine- SSK, Bağkur, Emekli Sandığı, 4a,4b ve 4c tüm emeklilerin tamamı dahil olmak üzere 5 Bin TL ikramiye alacak. Milyonlarca emekliyi ilgilendirecek ikramiye ödemelerine ilişkin olarak Ak Parti’den açıklamalar geldi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA DA ZAM VAR

Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olan Türkiye’de ilk kez ve 1 defaya mahsus olmak üzere tüm emeklilere 5 Bin TL’lik ikramiye verileceği Ak Parti kulislerinde konuşuldu. Ayrıca tüm emeklilere ve memurlara da maaş iyileştirmeleri yapılacağı da belirtildi. Temmuz ayında yapılan yüzde 25’lik emekli zammını yalnızca kök maaşlara yansıtan iktidar, hali hazırda en düşük emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşın ücretinde hiçbir artış yaşanmamasına neden oldu. Şimdi Ekim ayında verilecek ikramiyenin ardından Ocak ayında da maaş zammı yapılacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL

Ak Parti Kulislerinde taban maaş üzerinden yüzde 45 zam yapılacağı ve en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarılacağı da konuşuluyor. Emeklilerin tamamına ikramiye verilmesi halinde bütçeden 2 milyar 750 milyon liranın üzerinde bir para çıkması beklenirken, ikramiye kararının ilerleyen günlerde Meclis’e gelecek torba yasa ile alınması halinde ödemelerin 16-22 Ekim tarihlerinde hesaplara yatacağı tahmin ediliyor.

Milyonlarca emekli bu ödemeyi beklerken Ekimde gelecek 5 Bin TL’lik tahmini ikramiye sayesinde en düşük emekli maaşı alan 7500 TL’ye ek olarak 5000 TL ile toplamda emeklinin cebine 12500 TL girmesi bekleniyor.