Ekonomi

Sosyal medyada borsa tavsiyelerine dikkat! Yanıltıcı olabilir

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı 8 milyona yaklaşırken, borsa uzmanları, özellikle sosyal medyada ‘uzman’ sıfatıyla hisse önerileri sunan hesaplar hakkında uyarıda bulunuyor. Bu tür hesaplar, ‘Yatırım tavsiyesi değildir’ bahanesi altında hisse önerileri sunarak manipülatif faaliyetlerde bulunan kişiler için yakından takip ediliyor. Tespit edilen sosyal medya hesaplarının kapatılması da gündemde ve elde edilen kazançların cezasız kalmayacağı vurgulanıyor.

Son dönemde borsaya artan ilgi, özellikle sosyal medyada hisse tavsiyeleri sunan manipülatörlerin dikkatini çekiyor. Yaklaşık 8 milyon yatırımcı bu konuda uyarılırken, uzmanlar manipülatörler için yeni düzenlemelerin yolda olduğunu belirtiyorlar.

Bilgilerin çoğu yanıltıcı

Hiçbir uzmanlık yetkisi olmayan kişilerin, zenginlik vadederken hisse senetleri hakkında yanıltıcı bilgiler veren sosyal medya hesapları gözlem altına alındı. Söz konusu hesapların kapatılması da düşünülüyor.

A Para Genel Yayın Yönetmeni Özlem Doğaner, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Herkes bu işin içinde. Maalesef, kendi çıkarlarını düşünerek hisse senetleri hakkında sürekli al-sat tavsiyeleri sunan kişiler var. Ne kadar ‘yatırım tavsiyesi değildir’ deseler de sürekli al-sat şeklinde tavsiyelerde bulunuyorlar.”