Eğitim

ÖSYM az önce duyurdu! T.C. kimlik ile hemen giriş yapana belge veriliyor

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) az önce resmi sosyal medya hesabı üzerinden milyonları ilgilendiren duyuruyu yaptı.

ÖSYM az önce duyurdu! T.C. kimlik ile hemen giriş yapana belge veriliyor- Türkiye’nin 81 ilindeki milyonlarca öğrenci, öğretmen, mezun ve yeni mezun herkesin bir çok resmi kurumlar için başvurduğu sınav sistemi olan ÖSYM bugün için açıklama yaptı. Bugün itibari ile ÖSYM üzerinden T.C. kimlik numarasını girene belge veriliyor.

AZ ÖNCE BELLİ OLDU!

Uzun zamandır sınava çalışıp sonucunu görmek isteyenler için az önce ÖSYM tarafından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının belli olduğu belirtildi. ÖSYM sonuçlar ile ilgili olarak hemen Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) bilgilerini giren öğrencilerin sonuç belgelerine ulaşabileceklerine vurgu yaparken paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

2023-DGS: Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı.

İşte o paylaşım:

RESMİ WEB ADRESİ ÜZERİNDEN DE AÇIKLADI

ÖSYM ayrıca Ek yerleştirme sonuçlarına ilişkin olarak resmi web adresi üzerinden de açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

29 Eylül-4 Ekim 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 10 Ekim 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversite tarafından 13-19 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 13-16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir.