EkonomiGenelGündem

Aile Bakanlığı PTT üzerinden 7500 TL ödeyecek! Hemen işlem yapanın hesabına aktarılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı özelinde sağlayacağı 5 Bin TL’lik ikramiye sonrası Aile Bakanlığı da harekete geçti.

Aile Bakanlığı PTT üzerinden 7500 TL ödeyecek! Hemen işlem yapanın hesabına aktarılacak- Geçtiğimiz günlerde uzun zamandır kulislerde bulunan ’emekli ikramiyesi’ müjdesi gün yüzüne çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdiğini ve Türkiye’de ilk ve bir kereye mahsus olarak Cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında emeklilere 5000 TL’lik ikramiye ödeneceğini müjdeledi. Bu müjdenin ardından diğer ödemelere ilişkin de detaylar merak edilmeye başlandı.

SGK UZMANI AÇIKLADI

Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) Özgür Erdursun, emekliye yönelik olarak verilecek olan 5000 TL’lik ikramiyenin, Esnaf emeklileri, şirket ortağı emeklileri ve SGDP ile çalışan emeklileri kapsamayacağı belirtti. Bunun yanında Erdursun, Yalnızda emekli olup çalışmayan emeklilerin bu ücretten faydalanabileceğini vurguladı.

DUL VE YETİMLER İÇİN BELLİ OLDU

Aile Bakanlığı tarafından uzun yıllardır uygulamada olan ve devlet tarafından her ayın 15’inde PTT üzerinden Dul ve Yetim aylıkları ödemelerine ilişkin olarak ikramiye alınıp alınmayacağı merak edilmişti. Erdursun, “Dul ve yetimler hisseleri oranında 1.250 TL, 2.500 TL, 3.750 TL olarak bu haktan yararlanacaklar… Sigortasız kayıt dışı çalışan emekliler ise bu haktan yararlanarak 5.000 TL’yi Kasım’da alacak” İfadelerini kullandı.

Erdursun’un ifadelerine göre her ay düzenli olarak 1250 TL, 2500 TL ve 3750 TL gibi ödemeler alan dul ve yetimler de ikramiye olarak kendi aylık tutarlarını alacaklar. Yani 3750 TL’lik maaş + 3750 TL ikramiye ile toplamda 7500 TL’ye sahip olabilecekler.