Gündem

Halk otobüslerinde taşıma uygulamasında yeni karar: Sadece 4 gün ücretsiz

Geçtiğimiz aylarda gündem olan halk otobüslerindeki ücretsiz taşıma uygulamasında yeni bir gelişme yaşandı. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB), bakanlığın verdiği desteğin sadece 2 günü karşıladığını belirterek, Türkiye genelindeki tüm özel halk otobüslerinin yalnızca her ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıyacağını açıkladı.

65 yaş üstü de dahil

Yeni uygulama, 65 yaş üstü vatandaşları da kapsıyor. Şehit ve gazi aileleri, emniyet ve basın mensupları ise ücretsiz taşımadan sürekli yararlanabilecek.

‘Destek sadece 2 günü karşılıyor’

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, yaptığı açıklamada, bakanlığın verdiği desteğin yetersiz olduğunu belirterek, “Bakanlığın verdiği 2 günlük taşıma desteğine biz de 2 günlük bir fedakarlık yapalım. Daha önce açıkladığımız dört grup dışında kalan ve ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcularımızı her ayın 1’i ile 4’ü arası taşıyalım” dedi.

26 gün ücretli

Soydaş, geri kalan 26 gün boyunca ücretsiz taşıma hizmetinin sunulmayacağını belirterek, “Türkiye genelindeki tüm özel otobüsler yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıyacak” diye konuştu.

Uygulama nasıl olacak?

Soydaş, uygulamanın nasıl uygulanacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Mevzuata göre; cihazları sökmek gibi bir yetkimiz, hakkımız yok. Arkadaşlarımız vatandaşlarımızı uyaracak. Araçlarımıza da tüm Türkiye genelinde bilgilendirme yazıları asacağız.”

Soydaş, vatandaşları incitmemek için otobüs şoförlerine katı kurallar koyduklarını belirterek, “Hiçbir vatandaşımızın incinmesini istemeyiz” dedi.