Gündem

Emeklilere 5 bin lira, turizm amaçlı kiralamalara düzenleme TBMM gündeminde

TBMM Genel Kurulu, konutların turizm amaçlı kiralanması ile emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin kanun teklifini görüşecek.

Teklif, konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin belgesi alınmasını, izin belgesi bulunmaksızın turizm amaçlı kiralama faaliyetlerine devam edenler ile ilk sözleşme tarihinden itibaren bir yıl içerisinde aynı konutu 4 defadan fazla kiraya verenler hakkında 1 milyon lira idari para cezası verilmesini içeriyor.

Teklif neleri içeriyor?

-Konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin belgesi alınması zorunlu olacak.

-İzin belgesi başvurusu, kiraya veren tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapılacak.

-İzin belgesi, konutun girişine asılacak.

-İzin belgesi olmadan turizm amaçlı kiralama yapanlara 100 bin lira idari para cezası verilecek.

-İlk sözleşme tarihinden itibaren bir yıl içerisinde aynı konutu 4 defadan fazla kiraya verenlere 1 milyon lira idari para cezası verilecek.

Emeklilere 5 bin lira ödenecek

Teklife göre, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenecek. Ödeme, 2023 yılı Kasım ayı içerisinde yapılacak.

12.Kalkınma Planı Meclise sunulacak

Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin potansiyelini harekete geçirecek, bu sayede sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedefinin gerçekleştirilmesini sağlayacak bütüncül bir yol haritası olarak belirlenen 12. Kalkınma Planı, Meclise sunulacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 12. Kalkınma Planı’na ilişkin 17 Ekim Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapacak.

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi de TBMM’ye sunulacak

Bunun yanı sıra 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi de aynı hafta TBMM’ye sunulacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tarafından 20 Ekim’de Plan ve Bütçe Komisyonunda bütçeye ilişkin sunum yapılması bekleniyor.