Personel Alımı

Almanya Türkiye’ye KAPILARINI AÇTI! 38 Bin TL maaş ile 2 Milyon işçi alımı başladı

Sanayileşme yolunda ilk adımlarını atmaya 1960’lı yıllarda başlayan Almanya’ya Türkiye’den başlayan işçi göçleri için tekrar kapılar açıldı.

Almanya Türkiye’ye KAPILARINI AÇTI! 38 Bin TL maaş ile 2 Milyon işçi alımı başladı- Avrupa’nın bugün büyük ekonomik ve sanayi ile teknoloji devi olan Almanya’dan işçi alım duyuruları yapılmaya başlandı. Türkiye’nin tüm 81 ili dahil olmak üzere ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite dahil bir çok kriterden eleman almak için kapılarını açan Almanya iş arayanlara umut oldu.

HANGİ ALANLARDA İŞÇİ ALINACAK

Güncel iş ilanlarına göre bir çok farklı alanda eleman açığı bulunan Almanya’da İnşaattan, aşçılığa ve sağlık sektörüne kadar bir çok alanda alım yapılacak. İşte alım yapılacak bazı sektörler:

  • Aşçılar ve gastronomi uzmanları
  • İnşaat sektörü çalışanları
  • Sağlık hizmetleri: Hemşireler, hasta ve yaşlı bakıcıları
  • Ağır sanayi: Kaynakçılar, metal ve ağır sanayi işçileri
  • Teknoloji: İnternet teknolojisi, IT teknisyenleri
  • Eğitim: Öğretmenler, eğitim uzmanları
  • Çocuk yetiştiricileri
  • Teknik ve mekanik uzmanlar
  • Elektrik ve elektronik mühendisleri

18 İLE 45 YAŞ SINIRI VAR

Yapılan ilan araştırmalarında yaş sınırının çoğunlukta olduğu belirtiliyor. 18-45 yaş arası kişilere bu sektörlerde iş imkanı sunuluyor. Bu yaş üzeri ve altındaki bireyler için henüz ilanların detayları belli olmamakla birlikte alım yapılmadığı da görülüyor. 45 yaşını doldurmamış tüm Türk vatandaşları resmi Almanya web sitesi iş ilanlarını güncel kontrol edebilirler ve detaylı bilgi edinebilirler. Linkedin, İndeed gibi bir çok uluslararası personel alım ilanları bulunan sitelerden bilgi edinilebilir.

EN DÜŞÜK MAAŞ 38 BİN TL

Türkiye’de kıt kanaat geçim derdinden olan vatandaşlar hem Avrupa da yaşama hem de çalışma fırsatı bulmanın yanında alacakları maaşın da bedelini merak ediyorlar. Maaşlar sektöre göre değişiklik gösterse de en düşük maaş asgari ücret olan 2 bin 100 Euro (yaklaşık 40.194 TL) olarak belirlenmişken, bazı sektörlerde maaşlar 37 bin Euro’ya (yaklaşık 708.108 TL) kadar çıkabiliyor. 2022 yılında bazı sektörlerde, en düşük maaş asgari ücret olan 1.920 Euro (yaklaşık 38 bin TL) olurken, bazı alanlarda maaş 37 bin Euro’ya (yaklaşık 740 bin TL) kadar çıkabiliyor. Ancak, bu maaş bilgileri resmi kaynaklara dayanmamakta ve Euro kuru 29,25’ten hesaplanmıştır. Maaş bilgileri sektör ve meslek gruplarına göre değişiklik gösterebilir.