Eğitim

Sınav tarihleri değişti! MEB ilkokul, ortaokul ve lise için yeni tarihleri açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye’de ilk kez yapılacak olan 81 ildeki ortak sınavlarda tarih değişikliği yapıldığı açıklandı.

Sınav tarihleri değişti! MEB ilkokul, ortaokul ve lise için yeni tarihleri açıkladı- MEB tarafından Türkiye’de ilk kez uygulamaya konulacak olan ortak  sınav uygulamasında  sınav tarihlerinde hafta güncellemesi yapıldı.

İLK AÇIKLANAN SINAV TAKVİMİ DEĞİŞTİ

MEB’den yapılan ilk takvime göre, 1 dönemin 1. sınavları Ekim ayının son haftası ile Kasım ayının ilk haftası aralığında yapılacaktı. İllere gönderilen yeni yazıya göre 1. sınavlar 30 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında yapılacak. 2. sınav tarihleri ise değişmedi. Öğrenciler, 1. dönemin ikinci sınavlarına 25 Aralık 5 Ocak tarihleri arasında girecek.

CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILI İÇİN…

MEB’den yapılan açıklamada, kararın okullarda gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla alındığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla “ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulaması” başlayacağını açıklamıştı.

Yayımlanan yeni sınav tarihlerine ilişkin tüm öğrencilerin hazırlık yapmaları ve tarihi karıştırmamaları konusunda da uyarı üstüne uyarı yapıldı. Hem Velilerin hem de öğrencilerin yeni karar dikkat etmeleri ve sınava hazırlığı buna göre yapmaları gerekiyor.