Muğla Haberleri

Muğla’da keşfedilen değerli taş, mücevher sektöründe heyecan yarattı

Muğla’nın Milas ilçesinde yeni bir doğal hazine keşfedildi. Elmas kadar değerli ve çok nadir görülen bu taş, mücevher sektöründe büyük heyecan yarattı.

Milas’ta 1997 yılından bu yana çıkarılan bu değerli taşın adı Diaspor Kristali olarak biliniyor. Yılda ortalama 750 kilogram üretilen bu değerli taş, sadece Türkiye’de çıkarılmasıyla ön plana çıkıyor.

Yalnızca yüzde 2si işlenebiliyor

Elmasa oranla 10 bin kat daha nadir bulunan Diaspor Kristali, özel renk geçişleri ile dikkat çekiyor. Çıkarılan doğal kristalin yalnızca yüzde 2si işlenebiliyor. Bu durum ise daha kıymetli olmasına yol açıyor.

Pırlantaya alternatif

Diaspor Kristali, mücevher sektöründe pırlantaya ciddi bir alternatif olarak değerlendiriliyor. Yurt dışında da büyük ilgi gören bu kristal, fiyatı, karatı, süslemesi ve işlemesine göre 100 bin dolara kadar alıcı bulabiliyor.

En çok Hindistan alıyor

Türkiye’den çıkarılan Diaspor Kristali’nin en çok ihraç edildiği ülke ise Hindistan. Türk tasarımcılar ise oldukça nadir çıkan bu kristalle özel mücevher tasarımları oluşturuyor.

Renk değiştirme özelliği var

Diaspor Kristali’nin en dikkat çeken özelliklerinden biri de renk değiştirme özelliği. Gün ışığında yeşil, mum ışığında ise pembe renk alabiliyor.

Bu özellikleriyle Diaspor Kristali, mücevher sektöründe yeni bir trend olarak öne çıkıyor.