Ekonomi

Dolar DÜŞTÜ! Filistin-İsrail savaşı dolara büyük darbe vurdu

Ekonomi para piyasalarında savaş etkisi sürüyor. Uzun zamandır yükseliş eğilimi gösteren dolar TL kuru bugün geriledi.

Dolar DÜŞTÜ! Filistin-İsrail savaşı dolara büyük darbe vurdu- Elinde 1 doları bile bulunan herkesi ilgilendiren dolar TL hareketliliği bugün aşağı yönlü şoka neden oldu. Geçtiğimiz günlerde başlayan Filistin-İsrail savaşı etkisi ülkemizi de derinden sarsmaya devam ediyor. Savaş etkisi ekonomiye de derin tesir etti. İşte bugünkü dolar TL kurundaki güncel son durum…

DOLAR TL TEKRAR GERİLEDİ

Bu haftaya ciddi yükseliş hareketliliği ile başlayan Dolar kuru 27 TL sularında iken bu hafta sonuna yaklaşırken geçtiğimiz günlerde 28 TL’nin üzerini resmen görmüştü. Bugün ise günlük yükselişini sürdüren dolar kuru yükseliş eğrisine rağmen 28 TL’yi tekrar göremedi.

Dolar TL bugün güne yüzde 0,06’lık bir yükseliş ile 27,9858 TL’den başladı. Bir önceki kapanışını 27,9695 TL’den yapan dolar kuru bugünkü alışını 27,9452 TL’den satışını ise 28,0263 TL’den yapıyor. Dolardaki bugünkü yükseliş hareketi günlük bazda bakıldığında yükseliş olarak görülse de geçirdiğimiz 1 hafta içerisinde en düşük seviyelerde.

Türk Lirasının dolar kaybı ile birlikte başlayan dolar yatırımları ülkemizde de giderek artarken elinde 1 doları bile ilgilendiren vatandaşlara 28 TL’den tekrar 27 TL seviyelerine geçiş şoku yaşanıyor. Yükselişe devam etmesi ve 30 TL’yi görmesi beklenen dolar bugün 27 TL seviyelerinde işlem görüyor.